takjes
logo green made

Het gebruik van essentiële oliën?

AROMATISCH

Het verstuiven van essentiële oliën in de lucht, kan therapeutische gebruikt worden of om ruimtes te reinigen en om vrijer te kunnen ademen. Dit kan door middel van een diffuser of via je handen (dit heet cuppen). Je kunt ook 1- 3 druppels olie op je kussen aanbrengen en inhaleren. Het reukorgaan in de neus is nauw verbonden met de hersenen en het zenuwstelsel, waardoor dit invloed heeft op jouw emotie en je lichaam.

CUPPEN:

Door 1 druppel olie in je handpalmen te wrijven en vervolgens een kommetje van je handen te maken kan je de geur inademen.

TOPISCH


Het plaatselijk aanbrengen van de olie op de huid kan bijvoorbeeld door 1-3 druppels olie op de voetzolen, nek, borst of achter de oren te masseren. Bij (lichaams)massages wordt de olie gemengd met een draagolie, zoals gefractioneerde kokosolie of amandelolie. De olie komt binnen 20 seconden in de bloedbaan en heeft zodoende effect op het hele lichaam.

INTERN

Directe inname van de olie is bij bijna alle oliën van dōTERRA mogelijk. Door bijvoorbeeld 1 druppel onder de tong of opgelost in thee, water of melk in te nemen. Je kunt ook een paar druppels olie met honing mixen.
Bij essentiële olie met sterke smaak is inname via een capsule ook mogelijk. Doe 1-10 druppels olie in een lege plantaardige capsule en neem deze in als een pil.

 

takjes